Little giraffe

Amigurumi love

Please find English below.

Amigurumi. Ze zijn geboren in Japan. Het is een samenvoeging van ‘ami’ en ‘nuigurumi’. ‘Ami’ betekent gehaakt of gebreid. ‘Nuigurumi’ betekent opgevulde pop. Je hebt ze in alle soorten en maten, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn vooral schattig! Ze worden soms gebreid, maar vooral gehaakt. Spiraalsgewijs, in vasten. En meestal ook in verschillende delen, die dan later aan elkaar gezet worden. Echte amigurumi-fans weten dit natuurlijk allang, maar van een ding krijgt geen enkele haakster ooit genoeg: leuke patroontjes! Daarom hier een aantal gratis haakpatronen van bekende en iets minder bekende amigurumi-haaksters. Voor de nieuwkomers: doe eens gek en laat je verleiden door een van deze schattige vriendjes! Voor de amigurumi-fans: laat je inspireren en ontwerp je eigen amigurumi!

Voor vertaling van Engelse en Amerikaanse haaktermen wil ik je graag verwijzen naar mijn twee blogposts hierover:

Veel haakplezier!


Amigurumi. They were born in Japan. ‘Ami’ means crocheted or knitted. ‘Nuigurumi’ means stuffed doll. They come in all different sizes and shapes, but they do have one thing in common: they’re cute! They’re sometimes knitted, but mostly crocheted. In spirals, with single crochet (US) / double crochet (UK) stitches. Each piece is crocheted separately after which they’ll all be joined. Real amigurumi fans know this of course, but like every other crochetaddict they are always looking for new patterns. That’s why you’ll find a few free crochet patterns below of cute amigurumi’s created by people who are quite known in amigurumi-world and some by people who might not be as famous as of yet. If you’re a newbie: please go and check the easy and cute patterns and just give it a try! If you’re an amigurumi fan for quite a while: feel inspired by these cute little amigurumi and create your own adorable little friend!

Need help with the translation of the patterns? Then you might want to check my blogposts about crochet terms and stitches in Dutch, English and American:

Have fun!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s