Invisible seam

Please find English below.

Heel leuk, het haken van al die grannies en hexagonnetjes, maar dat aan elkaar zetten … dat is weer een ander verhaal. Wil je ze strak tegen elkaar hebben of toch liever met wat meer ruimte ertussen? Maak je een opvallende verbinding of moet deze juist onzichtbaar zijn? Ga je ze aan elkaar haken of wordt het toch naaien? Het kan per project verschillen. Bij dat ene vest kan een open verbinding heel mooi zijn, terwijl het bij die deken juist mooier is als je ze strak tegen elkaar aan legt.

Wil je ze het liefst strak tegen elkaar zonder een zichtbare verbinding, dan is de ‘invisible seam’ wellicht de moeite waard om eens te proberen. Dit is een eenvoudige techniek waarbij je je haakwerkjes met de naald aan elkaar naait. De Make and Do Crew heeft er hier een duidelijke uitleg (met foto tutorial) van op hun site staan.


Very nice, all those grannies and hexagons, but now you need to join them … Would you go for a visible seam or an invisible seam? Would you like to see some space in between or not? Will you use your crochet hook or your tapestry needle? It will be different for each project. That beautiful vest might need an open connection, while that blanket might look great with an invisible seam.

If you happen to go for an invisible seam, then the technique explained by the Make and Do Crew might be what you’re looking for. It’s a simple, but beautiful sewing technique. Please check the explanation and photo tutorial here on their site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s