Bord met waarden

Waar ga jij aan werken dit jaar?

Allereerst wil ik je uiteraard een goed en gezond 2016 toewensen!

Ik hoop dat 2016 jou dat mag brengen wat je diep vanbinnen wenst. En ik hoop dat je daarbij jezelf niet uit de weg gaat. Kies nou eens die weg waarvan jij voelt dat jij die eigenlijk moet gaan. Waarvan je diep vanbinnen weet dat het jouw weg is. Laat al die anderen toch praten, inclusief die criticus in je hoofd. Je kunt het wel. Dat weet je best. En je bent goed zoals je bent. Echt.

Ben je bang dat je zal verdwalen? Het spoor bijster zal raken? Schrijf dan van te voren duidelijk je doel op en bedenk maximaal vijf concrete stappen die je dit jaar moet nemen om dichterbij dat doel te komen. Schrijf ook die stappen duidelijk op en noteer een realistische einddatum bij iedere stap. Maak de lijst niet langer dan vijf, zodat je de ruimte hebt om die stappen dit jaar ook echt te nemen. Voel je vrij om het allemaal mooi op te schrijven. Zorg ervoor dat je er graag naar kijkt. Lijst het echt in en hang het op een plek waar je dagelijks langsloopt.

Vrees je voor het nemen van verkeerde beslissingen? Houd dan voor ogen wat jij belangrijk vindt in dit leven. Maak een lijst met waarden waaraan jij je graag wilt houden. Schrijf ook deze waarden mooi op en lijst ze in. Geef ze een plek die voor jouw gevoel klopt en waar je ze regelmatig ziet. Geen idee welke waarden voor jou belangrijk zijn? Bekijk deze voorbeeldlijst met waarden eens en kies waarden zonder er verder over na te denken. Zet ze op een rijtje. Welke hoort volgens jouw gevoel bovenaan? Kies de top 5 en maak daar een mooie lijst van. Pak bij iedere beslissing waar je niet uitkomt je lijst met waarden erbij. Hier mogen uiteraard ook waarden op staan die niet op mijn voorbeeldlijst met waarden genoemd worden.

Veel sterkte met het bewandelen van jouw weg dit jaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s