Rust

Reflectief schrijven

Als je mijn blog al langer volgt, heb je er al meerdere artikelen over gelezen: reflectief schrijven. In dit artikel: ‘Reflectief schrijven: hoe doe je dat?’ lees je wat reflectief schrijven precies inhoudt. Schrijvers weten het allang, maar het is inmiddels ook bewezen dat schrijven rust in je hoofd geeft. Dat kun je o.a. lezen in dit artikel: ‘Creatief schrijven tegen stress en depressie’ van het blad Schrijven. Schrijven helpt je om je emoties en ervaringen te verwerken. Zeker als je niet veel en niet makkelijk over je gevoelens praat, kan schrijven een goed hulpmiddel zijn om alles weer op een rijtje te krijgen in je hoofd. Je ziet je emoties op papier staan, wat kan helpen om je bewust te worden van die emoties. En het helpt daarnaast ook om ze los te kunnen laten.

Zit jij ook zoveel in je hoofd? En ben je ook niet zo’n prater? Koop dan eens een mooi notitieboek voor jezelf en een fijn schrijvende pen en geef reflectief schrijven een kans. Hieronder vind je een overzicht van mijn schrijfoefeningen tot nu toe. Probeer ze gewoon en laat jezelf verbazen door het (rustgevende) resultaat!

Foto: Lana Scriptura Lifestyle

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s