moss stitch

Crochet: granite stitch or moss stitch

Please find English below.

In het Nederlands: de weefsteek. Wordt soms ook (heel begrijpelijk) de granietsteek genoemd, maar dat is toch weer een net iets andere steek (met verlengde vasten i.p.v. gewone vasten). Het is hoe dan ook een eenvoudige, maar mooie steek die uitermate geschikt is voor alles wat iets steviger moet zijn. Het heeft een mooie, dichte structuur. Op Mooglyblog.com wordt deze steek heel goed uitgelegd aan de hand van foto’s, een video en een geschreven patroon als ook een patroontekening. Het is wel in het Engels (US), maar de video en de tekening zijn vrij duidelijk. Kom je er niet uit? Check dan even deze twee blogposts van mij waar ik Nederlandse, Engelse en Amerikaanse haaktermen naast elkaar heb gezet:


A simple, yet beautiful crochet stitch which you can use for everything that needs to be quite firm. You’ll find a very nice explanation of this granite or moss stitch (including photos and a video) at Mooglyblog.com. Enjoy!

Photo: Lana Scriptura Lifestyle

1 reactie

  1. diny.

    Mooi patroon mirjam mam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s