Grey hearts

Liebster Award – nominatie(s)

Eindelijk. Mijn blogpost waarin ik de vragen beantwoord die ik op 1 maart van Zohra van hobbyzohra.wordpress.com heb gekregen toen ze mij nomineerde voor de Liebster Award. Dat vond en vind ik nog steeds heel lief! Naast het onderzoek dat ik heb gedaan naar de oorsprong van deze award: Liebster Award – oorsprong, loop ik met een nieuw idee rond. Een initiatief. Dat idee wilde ik graag lanceren in deze blogpost. Maar dat idee heeft meer tijd nodig. Veel meer tijd. En aandacht. Zorg. Liefde. Dat kan. En mag. Maar hoe lang zou het dan nog duren voordat ik de Liebster Award zou doorgeven? Vandaar dat je nu wel de regels, vragen en nieuwe nominaties voor de Liebster Award in deze blogpost vindt, maar niet mijn nieuwe idee. Die volgt nog wel. Zodra het zijn tijd is.

Nu weer even terug naar dat onderzoek over de oorsprong van de Liebster Award. Door dat onderzoek weet ik, dat er in 2013 ook een regel aan deze award is toegevoegd waarin de blogger wordt gevraagd om 11 kleine, willekeurige feitjes over zichzelf te vertellen. Dat stond niet in de regels die Zohra mij gaf, dus heb ik die regel er weer terug aan ‘toegevoegd’. Dit echter niet in de vorm van een aparte regel, maar als 1 van de 11 vragen. Ook lijkt het mij persoonlijk iets duidelijker als er in de regels (weer) een splitsing wordt gemaakt tussen de 11 vragen die je krijgt van diegene die jou nomineert en de 11 vragen die je stelt aan diegenen die jij nomineert. Die vragen mogen namelijk hetzelfde zijn, maar je mag ook nieuwe vragen verzinnen.

Voordat ik antwoord geef op de 11 vragen van Zohra, hier eerst even de omschrijving van de award en de regels. Het is handig om deze regels te kopiëren en in je bericht te plaatsen (waarin je ook antwoord geeft op de 11 vragen), dan kunnen de genomineerden de regels makkelijk terugvinden.

Wat is de Liebster Award?

Een virtuele award van en voor beginnende/kleine bloggers (met minder dan 200 volgers) om de persoon achter de blog beter te leren kennen, en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waard vindt.

De regels:

 • Post een berichtje op je blog waarin je de persoon bedankt die jou genomineerd heeft en plaats daarbij een link naar zijn of haar blog.
 • Beantwoord in datzelfde bericht de 11 vragen die je gekregen hebt bij de nominatie.
 • Nomineer in dit bericht zelf 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben en breng hen hiervan op de hoogte.
 • Je stelt de genomineerden vervolgens (nog altijd in hetzelfde bericht) 11 vragen om ze beter te leren kennen (je mag deze zelf verzinnen, maar je mag ook de 11 vragen overnemen die aan jou gesteld zijn).
 • Het kan voorkomen dat je in de loop der tijd de Liebster Award meerdere keren krijgt uitgereikt (en dat mag), maar het is niet de bedoeling dat de bloggers die jij nomineert jou ook weer nomineren.

Dan nu de 11 vragen die ik van Zohra heb gekregen.

1). Waarom zijn jullie beginnen bloggen?

Dat is een iets langer verhaal. Je kunt het vinden op de pagina ‘Over Lana en mij’.

2). Als je een stad zou kiezen om te wonen, welke zou dat zijn en waarom?

Ik ben geboren en getogen op het platteland. Ik houd van rust en ruimte. Geef mij maar een mooi woonboerderijtje midden in de polder.

3). Welk ingrediënt is er onmisbaar geworden in je keuken?

Ik kom echt van het platteland, dus geef mij maar een heerlijke, echte Hollandse, stevige aardappel. Kun je verrassend veel mee variëren.

4). Welk project vond je het leukst om te maken?

Ik heb nog niet zo heel lang geleden besloten om mijn hart te volgen en de creatieve kant op te gaan. Ik heb tot nu toe dan ook nog niet iets zodanig groots gemaakt dat het een ‘project’ genoemd kan worden. Maar ik heb wel een aantal ideeën die ik in de komende maanden uit wil voeren, dus ik zou zeggen: houd mijn blog in de gaten.

5). Wat zou je nog graag willen leren?

Ik heb een zwak voor de iets oudere ambachten waarbij je met wol of papier werkt. Daarbij kun je denken aan: spinnen, weven of wol verven (liefst met natuurlijke materialen). Maar ook het scheppen van papier en boekbinden hoop ik bijvoorbeeld nog te mogen leren.

6). Omschrijf jezelf in drie woorden!

Een creatieve, sensitieve mama.

7). Wat wil je iemand meegeven in het leven?

‘Not all of us can do great things. But we can do small things with great love’ – Mother Teresa.

8). Wat is het beste boek dat je ooit las?

Het is alweer jaren geleden dat ik het boek gelezen heb, maar: ‘Eten, bidden, beminnen’ van Elizabeth Gilbert.

9). Wat is je grootste angst?

Die heb ik niet expliciet. Als ik voor mijn gevoel teveel in mijn hoofd zit en onrustig word, schakel ik vaak mijn handen in: ik ga (reflectief) schrijven of handwerken. Even niet denken, maar doen. Dat werkt bij mij altijd.

10). Wat maakt je gelukkig?

Gelukkig vind ik een groot woord. Mijn twee lieve kinderen ontroeren mij regelmatig. Daarnaast kan ik met volle teugen genieten van rust en ruimte om me heen, zowel binnen als buiten. En als ik dan af en toe ook nog mag schrijven, handwerken of anderszins creatief bezig mag zijn, dan zul je mij niet gauw horen klagen.

11). Wat wil je nog van jezelf vertellen aan je bloggers?

Elf kleine, willekeurige feitjes. Dat zijn:

 • Ik heb lang, donker haar.
 • Ik heb bruin/groene ogen.
 • Ik heb (een lichte vorm van) kleurensynesthesie.
 • Ik ben linkshandig, maar handwerken doe ik veelal rechts.
 • Ik moet altijd even bij de notitieboekjes kijken in een winkel (als ze die hebben uiteraard).
 • Ik heb mijn typediploma (10 vingers ‘blind’).
 • Ik heb geen groene vingers.
 • Ik lust geen koffie.
 • Ik rook niet.
 • Ik drink geen alcohol.
 • Ik ben een avondmens.

Tot zover.

Ik vind het fijn dat mijn blog gewaardeerd wordt en ik wil daarom ook mijn waardering uitspreken voor de onderstaande, kleinere blogs die ik met veel plezier lees.

 

1). Allereerst een leuke schrijfblog over het leven van Nine, mijn aardige ‘buurvrouw’: www.levenvannine.nl.

2). Daarnaast nog een vrij nieuwe blog over het haken van amigurumi’s, creatief en erg aanstekelijk: amigurumiguru.wordpress.com.

3). En ik kan niet genoeg krijgen van creatieve blogs, dus hier nog eentje die zo lekker wegleest: craftfulness.wordpress.com.

4). Ook een leuke lifestyleblog kan natuurlijk niet ontbreken; eentje met DIY en mooie ‘geluksmomenten’: laviedekarin.wordpress.com.

5). En tot slot een interessante blog met een mooie en eerlijke schrijfstijl: onmywayunknown.wordpress.com.

 

Mijn aandacht en waardering hebben jullie. Nu hopen dat door deze award meer mensen jullie blog zullen volgen en waarderen!

Mijn vragen voor jullie zijn:

1). Aan wie of wat heb jij fijne herinneringen als kind en waarom?

2). Kun jij je tegenwoordig nog ergens helemaal in verliezen? Zo ja, in wat?

3). Wanneer heb je voor het laatst echt gelachen en waarom?

4). Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

5). Wie of wat heeft recentelijk het meest indruk op je gemaakt en waarom?

6). Als we de mensen om jou heen zouden vragen om jou in een paar zinnen te omschrijven, wat hoop je dan dat ze zeggen?

7). Heb je een favoriete spreuk? Zo ja, welke?

8). Wat is het liefste dat je deze week voor iemand hebt gedaan?

9). Welk schap in een winkel kun jij meestal moeilijk links laten liggen?

10). Van welke muziek word jij rustig?

11). Wat zijn 11 kleine, willekeurige feitjes over jou die de meeste volgers van jouw blog waarschijnlijk nog niet weten?

 

Mochten jullie de Liebster Award accepteren en weer doorgeven om andere beginnende bloggers ook een hart onder de riem te steken, dan zou ik het leuk vinden als je mij dat laat weten door te reageren op dit bericht. Je mag daarbij uiteraard een link plaatsen naar het artikel op jouw blog waarin je de bovenstaande vragen beantwoordt en je nieuwe bloggers nomineert.

Picture: openclipart.org

 

3 reacties

 1. Hoi Lana,
  Nogmaals bedankt voor deze mooie nominatie. Ik accepteer hem met trots, alleen gaat het eventjes duren voor ik de tijd vind om het bericht te posten. Notitieboekjes zijn trouwens ook altijd heel erg verleidelijk voor mij!
  Ik ben erg blij dat je mijn blog ‘aanstekelijk’ vindt, want dat is namelijk mijn doel.
  Vele groetjes!
  Britte

  Like

 2. la vie de Karin

  Lieve Lana, wat ontzettend lief dat je mij hebt genomineerd en leuk om te lezen dat je mijn blog zo graag leest.
  Grappig om te lezen van die notitieblokjes, ik heb een kast vol beschreven en onbeschreven notitieboekjes.ik ben benieuwd wat jou ‘grote’ project gaat worden, heel goed en mooi dat je je hart volgt. Liefsx

  Like

  1. Lieve Karin, dank je voor je fijne reactie. Ook leuk om te weten dat ik niet de enige ben die notitieboekjes moeilijk links kan laten liggen in een winkel 🙂 Ik ben trouwens zelf ook erg benieuwd naar mijn toekomstige ‘projecten’ 🙂 Ik loop over van ideeën, alleen nu nog de tijd om ze uit te voeren … Liefs

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s