Blank

Nog even

In mijn hoofd bestaat het al jaren. En is het gevuld met de meest prachtige, met de hand gemaakte tassen en tasjes, hoedjes, sjaals en hoezen. Dan zit ik dag in, dag uit in mijn kleurrijke atelier vol heerlijk zachte wolletjes en bolletjes. Genietend van de zomerse zonnestralen, die mijn robuuste, houten werktafel zachtjes strelen. De tuindeuren staan open. De passiflora bloeit. Een zee van prachtig paars, geel en groen bedekt de oude muur van onze schuur. Meneer merel en mevrouw mus scharrelen rustig rond in het natte gras. Ik word langzaam wakker met een heerlijk geurende, warme kop thee in mijn handen. Wat zal ik vandaag weer eens maken? Ik kijk naar de op maat gemaakte kast. Helemaal vol met wol. Ik voel het weer kriebelen. Waar hebben we zin in vandaag?

Ineens hoor ik gehuil. Waar komt dat nou weer vandaan? Het wordt langzaam maar zeker steeds luider. Ik schrik wakker. Weg droom. Geen atelier vol met wolletjes en bolletjes. Geen openstaande tuindeuren en weelderig bloeiende passiflora’s. Mijn mooie droom maakt weer plaats voor de harde realiteit. Mijn zoontje huilt. Heeft mama nodig. De wolletjes en bolletjes moeten nog even wachten.

Pas als de kinderen ’s avonds weer op hun bedje liggen, heeft mama even wat tijd voor zichzelf. De regen tikt tegen het raam. Ik doe de gordijnen dicht en de lamp aan. Ik zet wat thee. Trek een laatje open. Even geniet ik van de kleurtjes en de zachtheid. Ik kies voor turkoois. Een gevoel van lente. Een nieuw begin. Het combineert prachtig met die ene lap vilt. Het ontwerp ontvouwt zich in mijn gedachten. Dan gaat de telefoon. Even twijfel ik. Maar ik neem op. Een leuk en lang gesprek volgt. Het is alweer tegen elven. Ik berg mijn spulletjes weer op. Tot morgen, fluister ik ze toe. En zo blijft mijn creatieve webwinkeltje vol met de meest prachtige, met de hand gemaakte tassen en tasjes, hoedjes, sjaals en hoezen nog even een droom. Tot morgen, fluister ik. Tot morgen.

 

2 reacties

  1. Anita

    Mooi, krijg er zelf de kriebels van, kriebels van voorjaar en mooie dingen, x

    Like

    1. Dank voor het compliment 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s