Me-time

Een rustig(er) 2015 gewenst!

Wat is jouw goede voornemen voor dit frisse, nieuwe jaar? Iets rustiger aan doen, misschien?

Maak het gelijk heel concreet, dan heb je de grootste kans van slagen. Pak nu gelijk je agenda erbij en blokkeer één dag (of dagdeel) per maand. Bijvoorbeeld iedere laatste zaterdag(middag) van de maand. Dat wordt jouw (mid)dag. Plan dan ook echt geen enkele afspraak, met helemaal niemand. Alleen met jezelf. Zorg ervoor dat iedereen in je omgeving het weet en dat je twee weken van tevoren alles geregeld hebt wat nodig is om die ene dag echt vrij te kunnen zijn. Ook thuis. Maak een concrete to-do lijst, zet deze in je agenda en vink af. Geen gemaar, gewoon doen!

Bedenk ondertussen 12 dingen die je al langere tijd zo graag wilt doen als je even de tijd voor jezelf had. Verdeel deze over de 12 dagen die je voor jezelf gepland hebt. En zet het ook duidelijk in je agenda. Het is immers een afspraak. Met jezelf. Voor jezelf. Niet alleen omdat je het wilt, maar omdat je het nodig hebt. Even geen moeder, geen vrouw van, geen dochter, geen werknemer of ondernemer, maar gewoon even helemaal jezelf. Droom er niet alleen van, maar doe het ook!

Picture: dreamstime.com © Fortyforks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s