Skein

Kleine inktvisjes haken of breien

Als je van breien of haken en van kinderen houdt, dan is dit een prachtige manier om dat te laten zien. ‘Kleine inktvisjes’ is een project waarbij je vrijwillig volgens een aantal regels één of meerdere kleine inktvisjes kunt haken of breien voor ziekenhuizen. Die geven de inktvisjes dan aan kindjes die veel te vroeg geboren zijn en in een couveuse liggen. Hoe het precies komt, weten ze nog niet, maar de kindjes worden er rustiger van. Hun ademhaling wordt regelmatiger, net als hun hartslag. En het zuurstofgehalte in hun bloed stijgt. Ook trekken ze niet meer zo vaak aan de slangetjes. Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat een tentakel van het visje op de navelstreng lijkt.

Je dient je wel echt aan bepaalde regels te houden qua garen en uiterlijk van het inktvisje, maar dat is natuurlijk logisch als je weet dat deze kindjes nog klein en broos zijn en nog niet alles vast mogen of kunnen houden en dat ze niet overal op mogen sabbelen. Ik ga er in ieder geval aan meedoen. Jij ook?

Lees er alles over op kleine-inktvisjes.eu. Daar vind je ook de haak- en breipatronen van het visje.

Let op: deze inktvisjes zijn NIET geschikt voor gewone kindjes onder de 3 jaar! Dat staat ook uitdrukkelijk vermeld op hun site. Lees die informatie a.u.b. goed door, net als de regels waaraan de inktvisjes moeten voldoen.

Picture: dreamstime.com © Ilyarexi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s