Envelopje met vlinder

Zelf een envelopje maken

Wanneer heb jij voor het laatst een lief, leuk handgeschreven briefje van iemand gehad? En wat deed het met je? Alleen het feit al dat die ander echt aan je gedacht heeft en de tijd heeft genomen om met de hand jou een briefje te schrijven, dat doet je toch goed? Is het dan niet helemaal fijn als dat briefje ook nog eens in een mooi envelopje zit?

Vandaar dit envelopje met vlinder. Zodat je een lief, leuk briefje terug kunt schrijven. En in een mooi, zelfgemaakt envelopje kunt stoppen. Print het envelopje uit en volg de instructies hieronder. Je mag het zo vaak uitprinten en maken als je zelf wil. Voor al die lieve, leuke briefjes voor je hartsvriendin, je allerliefste moeder of je fijne buurvrouw.

Hoe maak ik het envelopje?

1. Klik op ‘envelopje met vlinder’ in de paragraaf hierboven, dan wordt er een PDF documentje geopend met een afbeelding van het te maken envelopje.

2. Print het document uit op A4 formaat. Advies hierbij is om iets zwaarder papier te gebruiken (120 gram).

3. Knip het envelopje uit.

4. Vouw de flapjes A en B (zie afbeelding hieronder) naar achteren. Op de plaats van de stippellijntjes (zie afbeelding hieronder) komt de vouw.

5. Vouw het onderste flapje (C) naar achteren (over de flapjes A en B heen). Ook hier komt op de plaats van de stippellijntjes de vouw.

6. Vouw het bovenste flapje (D) naar achteren. De stippellijn is wederom de plaats van de vouw.

7. Draai het envelopje om en smeer een beetje lijm aan de binnenkant (alleen langs de randjes) van het onderste flapje (C). Plak het flapje (C) op de flapjes A en B.

8. Je envelopje is klaar voor gebruik!

 

Envelopje met vouwlijnen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s